Psí recept na dnešní den- Mrkvové jednohubky

20.01.2012 19:12

Drobné mrkvové jednohubky jsou snadné a rychlé a začínajícím psím pekařům je
můžu jen doporučit.Dají málo práce a pejskům přinesou hodně potěšení-ideální
malá odměna.

1 malá mrkev (asi 50 g)
150 g pšeničné mouky (typ 405)
50 g ovesných vloček
1 lžíce olivového oleje
1 vejce (velikost M)

Navíc:pšeničná mouky na vál

NA 1 PLECH
15 min.příprava | 30-35 min.pečení

  1. Vyhřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou
    160°C).Plech vyložte pečícím papírem.Mrkev
    oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
     
  2. Ve velké míse hnětače smíchejte pšeničnou
    mouku a ovesné vločky.Přidejte nastrouhanou
    mrkev,olivový olej a vejce.Hnětacími metlami vše
    míchejte asi 2 minuty,pak přidejte 50 ml vody
    a míchejte další 4 minuty,dokud se těsto
    nepřestane lepit k míse.
     
  3. Těsto vyklopte na pomoučený vál a propracujte
    rukama,dokud se úplně nepřestane lepit.Pak ho
    rozválejte na sílu asi 4mm.Plát přeneste na plech
    a vidličkou několikrát propíchněte.Nožem nebo
    rádýlkem ho pak nakrájejte na čtverečky o straně
    asi 2 cm.
     
  4. Plech vložte do středu trouby a pešte asi 30 až
    35 min.,dokud sušenky mírně nezhnědnou.Pak je
    sundejte z plechu i s papírem,položte na mřížku
    a nechte vychladnout.Asi po 15 minutách
    odstraňte papír a sušenky nechte na mřížce úplně
    doschnout.

Má váš pes rád zeleninu?

Pak je tento recept pro vás to pravé,protože mrkev
můřete nahradit i jinými druhy,třeba dýní,
sladkými bramborami nebo cuketou (vždy asi 50 g).
Buďte však opatrní s tekutinou,přidejte nejprve jen
3/4 množství vody a zbytek doplňujte podle
konzistence těsta.